Mozi 

Westend mozi

Westend mozi

 

A WestEnd City Center nem csak fővárosunk, nem csak országunk, de Közép- és Kelet-Európa legnagyobb területű bevásárlóközpontja, a VII. kerületben, a Nyugati pályaudvar mellett helyezkedik el, 1999.novemberben adták át, tulajdonosa a Demján Sándor vezette Trigránit Fejlesztési Részvénytársaság. A bevásárlóközpont magában foglal nem csak egy irodakomplexumot, de a Hilton Budapest City szállodát is. Senkinek nem kell bemutatni a Westend City Center-t, vagy, ahogy általában nevezik a „Westend”-et. Nincs még egy ekkora bevásárló központ Budapesten.

A választék nagyon széles. A westend City Center bevásárlóközpontban megtalálható szinte minden. Nagyon széles körű nem csak a bolt kínálata, de a gasztronómia kínálata is. Gyorséttermektől kezdve, elegánsabb éttermeken keresztül, ékszerüzletek, elegáns öltönyüzletek, még pedikűr stand is van, így a mozi sem hiányozhat.

Lehetőséged van lefoglalni a jegyeket, de 1 órával a film kezdés előtt át kell venned, különben eladják másnak. De akár egy mobil applikáción keresztül is megvásárolhatod a jegyedet, ezután már csak a büfésor van hátra, ahol választhatsz  popcorn vagy nachos menü közül.

Manapság már nem csak 2D,3D, de már az ún. „8D” élményt is megtapasztalhatjuk a mozikban, ez alól nem kivétel a Westend mozi sem. A modern technológia, így a mozi modernsége is változik, de a mozi élménye örökérvényű. Folyton változik, fejlődik, ahogy a modern technológia is folyton fejlődik. Mindig újabb indok nyílik, hogy újra és újra beüljünk egy filmre. Hiszen otthon letölteni, a mikróba bevágni egy gyors popcornt nem egészen ugyanaz, mint elmenni egy mozifilmre, pláne premier vetítésre. De a premier vetítésnek is megvan a hátulütője, hogy nagy lehet a tömeg. És van, aki nem szereti a nagy tömeget, de ki szeret tolakodni a büfé sorban? Ráadásul többen késve érkeznek a filmekre, a mozivászon alján megjelenik a miniatűr fejük, és hiába, hogy még csak reklám megy, de akkor is zavaró. De persze van, aki direkt így érkezik, hiszen ki kíváncsi a reklámra?

A Westend mozijának elég széles a skálája. Ha ma este akarunk moziba menni, és fellapozzuk a Westend mozi honlapját, kapásból 12 film közül választhatunk. Ez azért elég széles választék, nem? Attól függ, hogy milyen evők vagyunk. Húsevők, mindenevők, vegetáriánusok? Horror, sci-fi vagy romantikus vígjáték?  Ha egy kis horrorra, vagy legalábbis misztikus thrillerre fáj a fogunk ma este, akkor a Gyászoló asszony átkát semmiképp se hagyjuk ki..  A film a mexikói Llorona mondáját dolgozza fel. Egy rémisztő, nem evilági lény, amely saját maga okozta szörnyű sorsát, menny és pokol között ragadt, és nem találja a helyét. Vérfagyasztóan kezdődik, nem?

Esetleg egy thriller-dráma jobban bejönne? Egy elgondolkodtató film? A kolibri projekt a New York-i tőzsde világában játszódik, ahol az információ gyorsaságának óriási jelentősége van. Izgalmas, elgondolkodtató film, ami nem csak a technológiai hátteret, hanem az embert is bemutatja. 

Ha viszont egy pszicho-thrillerre fáj a fogatok, az eltűnteket imádni fogjátok! Az eltűntek című film ugyanis megtörtént eseményeket dolgoz fel. Ami igaz történet alapján íródott, az mindig izgalmasabb.

Ha viszont egy jó kis vígjátékra ülnétek be, hogy nevessetek egy jót, és hazafelé a poénokat emlegetve szakadozzatok a nevetéstől, akkor a Családi bunyó című életrajzi vígjátékot nem szabad kihagynotok.

Related posts