Mozi 

Vip mozi Budapest

   A legtöbb ember imádja a mozit, és ezt a fajta kikapcsolódást, és szerintem olyan ember sincs aki, ne szeretné ha vip ellátásban részesítik, és kedve, kényelme szerint alakítják a dolgokat. Na, hát ezeknek az embereknek találták ki a Budapesten található VIP mozit. 

Sokan kérdezik meg, hogy miért jó a mozi?

Hogy miért?

Mert ez egy program, egy aktív kikapcsolódás, amit nem zavarhat meg a kaputelefon csengése, amit nem zavarhat meg a szomszéd, sőt mi több, a hangos rágcsáláson kívül senki. Ez egy ok arra, hogy kiöltözhessünk, és felvehessük a szép ruhánkat, egy fantasztikus ötlet egy első, vagy akár egy második randihoz, egy élmény, egy szórakozás egy elmondhatatlanul jó időtöltés. Persze otthon is nagyszerű, és otthon is jó filmezni, de lássuk már be, hogy az mégsem ugyanaz. Szerencsére, ma már a mozi még többet is tud nyújtani, mégpedig nem mást, mint VIP élményt, annak legalábbis, aki hajlamos ezt megfizetni.

Az egyik dolog, ami mást, mint egy sima moziban az nem más, mint a bőrfotelek. Ezek az ülések a megszokott dönthető támlával és lábtartóval felszereltek, így mindenki maximális kényelembe tudja helyezni magát úgy, hogy közben azt is elfelejtheti, hogy moziban van. Minden ülőhelyhez jár természetesen itt is kólatartó, meg egy kis praktikus magad elé fordítható asztalka, hogy nagyobb legyen a kényelem. A vászonba nem lóg bele semmi, ráadásul olyan kényelmesek ezek a fotelek, hogy abban komfortosan érezheti magát még az ember még egy jóval hosszabb filmen is.  

Éhezni sem kell annak, aki a VIP életérzést választja hiszen, tulajdonképpen nem csak a megszokott büfés nassolni való, de vacsora is jár ehhez a szolgáltatáshoz. Nagyon egyszerű egyébként az egészm hiszen te kiszolgálhatod magad. Egyedül az alkoholos italok azok, amiket külön kell pult mögül kérni, egyértelműen azért, mert tizennyolc éven aluliakat itt sem szolgálhatnak ki ezzel.

A legjobb az egészben, hogy természetesen nem szól rád senki, hogy miből mennyit szedhetsz, és azt is egyedül te döntöd el, hogy a filmre hány nachost és kukoricát viszel be magaddal. Véleményem szerint sokkal gördülékenyebb minden így, hogy nem kell várni a sorodra és egy pultosra. Meg van az egésznek az életérzése, amit nem tudsz összehasonlítani, egy sima mozival. 

Randi helyszínnek is tökéletes, hiszen egyben megoldható a vacsora és a mozi, ráadásul sokkal extrább körülmények között, és akár még olcsóbban is. Gyakorlatilag egy vacsora árából vacsorázhattok és mozizhattok, ráadásul szerencsére itt nemcsak 2-3 fogás jár. A helyszínen készült, olasz séf által megálmodott friss ételekből korlátlanul fogyaszthat mindenki annyit, amennyit csak akar, ahogy azt az előbb is említettem. A svédasztalt természetese folyamatosan töltik, így nem kell azon aggódni, hogy lemaradunk valamiről. Érdemes azonban arra is gondolni, hogy a film közben kell majd a hely a popcornnak és a nachosnak is.

Ha nehezen hagyod ott az otthon kényelmét a mozik szűk üléseiért, akkor megtalálhatod a neked legideálisabb filmszínházat, ugyanis már erre is odafigyelnek. A Buda Bed Cinema a te helyed, ugyanis itt nem egy székből vagy fotelből, hanem egy ágyból élvezheted a filmeket. Ez egy franciaágy méretű, kétszemélyes hely ahol párnák gondoskodnak a kikapcsolódásról. A cipődet azért mégis le kell venned, de természetesen ezeknek is biztosítottak helyet az ágyak alatti rekeszekben. Az egyetlen hátránya, hogy a terembe csak üdítőt és pattogatott kukoricát vihetsz magaddal, a nachost sajnos nem engedik be a takarítószemélyzetre tekintettel.

Ha ennél egy kicsit mégis csak intenzívebb élményre vágysz, akkor is van erre alternatíva. A WestEnd 4DX mozija kicsit összehozta a filmnézés és a vidámpark élményét, azoknak az embereknek a számára, akik szeretik az állandó pörgést. Itt aztán találkozhatsz mozgó és vibráló ülésekkel, különböző fényhatásokkal, de ezen kívül jelen van többek között a füst, víz és illatok egyvelege. Ezek gondoskodnak arról, hogy testközelből éld át a mozivászon akciójeleneteit. A terembe vihetsz természetesen magaddal ételt és üdítőt, bár itt lehet, hogy azt mondom, hogy nem tanácsolom, hiszen a rengeteg mozgás és izgalom miatt, szükséged lesz mindkét kezedre. 

A rutinosabb moziba járók, bizony már azt is tudják, hogy hova érdemes ülni. Ha a legnyugodtabban szeretnénk végigkövetni a filmet, üljünk a vászontól kétszer olyan távolra, mint amilyen széles, és a teremnek arra az oldalára, amelyen a legkevésbé frekventált kijárat található. Szintén érdekes kipróbálni a két széksor között futó középső lépcső fokait: ez ugyanis a teremben az egyetlen pont, ahonnan biztosan egyenesen a vászon közepére látunk, és biztosan nem ül előttünk senki.

És egy újabb fontos kérdés, hogy mitől jó egy film? Ez természetesen elég megosztó, de azt mondják, az emberi agyban megoszlanak a funkciók. A jobb agyfélteke felelős a mozgásérzékelésért, az érzelmekért, a színekért és a zenéért. A bal agyfélteke az elvont gondolatokkal, logikával, filozófiával, elemzéssel foglalkozik. Ebből nyilvánvalóan következik a jó film meghatározása: Amíg nézzük, a jobb agyféltekénket foglalkoztatja, és miután véget ér, teljesen leköti a balt.

Related posts