Mozi műsor 

Sugár Moziműsor

Sugár Moziműsor

  Mozizni rendkívül jó dolog, hiszen kikapcsol, és szórakoztat kellőképpen. Nem csoda, hogy az emberek nagy része szívesen látogat filmszínházban szabadidejében.

A Sugár mozi Budapesten található, és méltán nevezik az egyik legjobb mozinak országunkban. Kimondottan jó helyen található, jó a műsorlistája és a személyzet is elképesztően kedves.

És, hogy mi is az a mozi? Hát az a hely, ahol filmeket nyilvánosan, nagyobb közönség előtt vetítenek az emberek szórakoztatására. Ezek többnyire egy épületen belül lévő termek csoportja vagy különálló épület, de előfordul az is, hogy szabadtéri vagy egyszerűen szabadon álló vetítővászon, kivetítő. Általában ez úgy néz ki, hogy homorúan emelkedő padlóra rögzített vagy mobil széksorokon, esetleg erkélyen helyet foglaló nézőkkel, érdeklődőkkel szemben található egy hatalmas vetítővászon, erre vetíti rá a vetítőgép a befűzött kópia képsorait. A 2000-es évektől egyre népszerűbb és nagyobb körben terjed a digitális mozi technika, amely szükségtelenné teszi a film fizikai forgalmazását-kezelését és így megoldást nyújt a kópia hiányra is.

Azért is jó moziba járni, mert összehasonlíthatatlan a minőség, ha az otthoni filmnézéssel vetjük össze. Gondoljunk bele, milyen széles vásznon, jó minőségben nézni egy filmet, és milyen ugyanezt egy eldugott kamerával (telefonnal?) felvett verzióban nézni. Utóbbi esetben nem biztos, hogy a vászon minden része rendesen látszik, visszhangos, hallani a többiek nevetését, esetleg nem is mindig lehet érteni a szöveget. Később persze lesz DVD minőségű is, csakhogy arra meg elég sokat kell várni, az új filmeket nem tudjuk otthon rögtön megnézni.

A Sugár mozi műsorán jelenleg is rengeteg elképesztően jó, és izgalmas filmet találhatunk, köztük a Bosszúállók: Végjáték, Csaló Csajok, Brightburn: A lángoló fiú, Két lépés távolság, Kedvencek temetője, Gyászoló asszony átka. Biztos vagyok benne, hogy mindenki megtalálja a számára legérdekesebbet, de nézzünk is bele jobban miről is szólnak ezek a filmek.

Nézzük első sorban a Csaló csajokat, amiről el kell, mondjam, jelenleg a személyes kedvencem lett. Először is elég ígéretes volt már a megjelenése előtt is, mivel mindkét főszereplő színésznőt imádom. És, hát nem is lett csalódás, sőt, imádtam! A Csaló csajok két főszereplője Anne Hathaway és Rebel Wilson első ránézésre egymás tökéletes ellentétei, de hamar kiderül, hogy sokkal több közös van bennük, mint gondolnánk. Anne jól megtanulta, hogyan kell keményen bánni az ellenséggel és azt is, hogy milyen egy jó tanító. Hiszen a kis zöldfülű Rebelt alig 24 óra leforgása alatt megtanítja a szakma legaljasabb fortélyaira. Ha a hősködni akaró férfi már kirántotta kardját, hogy megmentse a kastély legkisebb szobájában síró naivát, a hölgynek gyakorlatilag nyert ügye van, és bármit megtehet a fehér lovon érkezővel. A határ az átverések csillagos ege, aminek csak a kreativitás szabhat határt. Mert mi nők jobbak vagyunk az átverésben, mint a férfiak. És, hogy miért? Nem, nem azért mert tudjuk színlelni, hanem mert egy férfi sem hiszi el, hogy egyetlen női lény is okosabb lehet nála. Legalábbis ezt tanítja Anne Hathaway Rebel Wilson-nak a Csaló csajok-ban.  A film nagy kérdése mégsem az, mennyivel jobb csalók a nők, hanem hogy léteznek-e még érző szívű férfiak, megtörheti-e a szerelem forró nyári szele a csalódott, jégcsappá dermedt női lelket?

A másik film, amibe mélyebben belemennék téma szinten, az mindenképp a Két lépés távolság. Egy igazán elgondolkodtató, romantikus, de mégis más, mint a többi, és szerintem mindenkinek kötelező megnézni! Stella Grant (Haley Lu Richardson) minden ízében 17 éves, összenőtt a laptopjával, és imádja a legjobb barátait. De a legtöbb tinédzserrel szemben ideje java részét egy kórházban tölti, mivel cisztás fibrózisa van. Az élete csupa sablon, szabály és önkontroll. Ezt a fegyelmet kell próbára tennie, amikor megismerkedik egy lehetetlenül helyes betegtárssal, akit Will Newmannek hívnak. (Cole Sprouse). A fiatalok közt azonnali flörtölés alakul ki, bár a szigorú előírások azt diktálják, hogy állandóan tartaniuk kell a biztonságos három lépés távolságot. Ahogy a kapcsolatuk egyre intenzívebbé válik, úgy nő a kísértés, hogy sutba dobják a szabályokat, és átadják magukat a vonzalomnak. A helyzetet tovább bonyolítja Will veszélyes lázadása a saját orvosi kezelése ellen. Stella fokozatosan arra ösztönzi Willt, hogy élvezze ki maximálisan az életét, de vajon meg tudja menteni azt, akit szeret, amikor tilos akárcsak megérinteniük egymást? Elgondolkodtató, és mindenképp megér egy mozit, ezt biztosan állíthatom.

A Bosszúállók: Végjáték, na ezt szerintem nem kell magyaráznom. 2019-ben bemutatott amerikai szuperhős film, mely a Marvel képregények szuperhős csapatán alapszik. A film a Bosszúállók: Végtelen háború közvetlen folytatása, valamint az azt megelőző két Bosszúállók-film folytatása, a huszonkettedik film a Marvel-moziuniverzumban, az Infinity Saga záró alkotása.

  Az alább kifejtett filmek közül biztosan nem okoz csalódást egyik sem, hiszen őszintén mondom, hogy mindegyik fantasztikus. Nincs más dolog, mint kiválasztani a legszimpatikusabbat, és irány a Sugár mozi.

Related posts