Mozi műsor 

Pólus Moziműsor

Pólus Moziműsor

   Mindegy milyen évszakról beszélünk, moziba járni mindig jó és mindig hangulatos. Számomra legalábbis biztosan. De kétségkívül a legjobb esős időben szórakozni egy jó adag pattogatott kukoricával, és mivel május hónap elég esősnek ígérkezik, a filmek viszont fantasztikusak, irány a mozi.

A Pólus Mozi, Budapesten található, ezen belül pedig, Szentmihályi út 131. szám alatt találhatjuk meg. Mindenképpen ajánlanám azoknak, akik még nem próbálták, hiszen ahány mozi, annyi élmény. Minden egyes filmszínház mást nyújt a nézői számára, és hiszem, hogy ahogyan mindenből, moziból is igenis lehet kedvencünk. Mi alapján választhatjuk ki ezt? Ez egyszerű? A hely szimpatikussága alapján elsősorban, aztán ugye fontos szempont lehet az elhelyezkedése, hogy mennyire van közel az otthonunkhoz, hogy milyenek a parkolási viszonyok, hogy fizetős-e a parkoló, hogy van-e egyáltalán hely. Persze fontos tényező lehet a tömegközlekedés is, hogy van-e lehetőség a közelben ilyen módon közlekedni.

Sokan tartják drágának egyébként a mozit, ami részben persze igaz, az érdekesség azonban, a jegyeladáson kívül nagyrészt a haszon mégis a mozibüfékből jön be, melyek forgalma 30 százalékát teszi ki a befolyt pénznek. A művész moziknál nem ekkora biznisz a popcorn árulás, ezért hasonlóak az árak a nagyobb verseny társaikhoz.

A műsoron mindig valami nagyon érdekes és izgalmas, vagy esetleg vicces filmek vannak. Jelenleg megtekinthető a Bosszúállók:Végjáték, a Két lépés távolság, Csaló csajok, Brightburn: A lángoló fiú, és ha esetleg valami izgalmas horrorra vágynánk az esős napokon, akkor mindenképp ajánlom a Gyászoló asszony átkát.

Amit mindenképp megemlíteném az a Brightburn: A lángoló fiú lenne, hiszen nem igazán van hasonló. Szuperhősfilm, de mégis horror. Rendkívül izgalmas, higgyétek el nekem. hősök érkeznek a Földre, akik különlegesen erősek, rendkívüli képességűek, és jól el tudnak rejtőzni az emberek között. De mi van akkor, ha a hajótörött űrhajón érkezett csecsemő, – akit egy jó szándékú, gyerektelen házaspár a sajátjaként nevel -, a kamaszkor küszöbén megmutatja szuperhős képességeit, és azok nem jók? Mi van, ha a különleges hatalom, amivel rendelkezik, rosszra viszi? Ha legyőzhetetlen, de gonosz? Mit tehetnek erre a szülei, akik gyermekükként szeretik? És mit tehet az emberiség? A világsikerű Galaxis őrzői 1. és 2. rendezőjének szerelemgyereke a torokszorítóan erős hanugulatú, sötét és cool film, amelyet ő álmodott meg és hozott tető alá. Egyszerre izgalmas és dermesztő, ahogy a film első 20 percében szimpatikus, Superman-szerű, introvertált Brandon arcára kiül a vegytiszta gonoszság.  Aki aztán nyugodt arccal mondja el az iskola pszichológusának, hogy ő igazán különleges, inkább felsőbbrendű. Aki, miután több emberrel végzett, manipulatív, fenyegető fapofával közli az édesanyjával, hogy ő csak jót akar tenni.

A Bosszúállók valószínűleg mindenkinek mondanak valamit, így az utolsó rész egyértelműen kötelező a mozi listán. Ez tipikusan egy olyan film, amit igenis a moziba kell megnézni, nem pedig otthon letöltve. A Marvel Moziverzumban évekkel ezelőtt felbukkanó macguffinok, azaz a Végtelen Kövek útja, az első Bosszúállók végén a nézőkre vigyorgó Thanos jelenése és Tony Stark sötét víziója az Ultron korában mind azt a nagy megmérettetést vezették fel, amire a Végtelen háborúban és a Végjátékban sor került. Elképesztő felelősség ült a filmet rendező Russo fivérek vállán, de úgy tűnt, simán veszik az akadályokat. A tél katonájával bemutatkozó, majd a Polgárháborúval és a Végtelen háborúval egyre nagyobbat és nagyobbat vállaló rendezőpáros ezúttal még azt is elérte, hogy a film cselekményéről, fordulópontjairól alig derüljön ki valami, marketingje során pedig még annál is kevesebbet használjanak fel. Persze, erre a Marvel elmúlt tíz éves teljesítménye is lehetőséget kínált: a figurák és a történeteik olyan szinten ágyazódtak bele a popkultúrába, hogy talán elég lett volna kitűzni a bemutató dátumot, hogy a nép így is özönlött volna. Tényleg nem érdemes kihagyni, irány a mozi.

Az utolsó amit megemlítenék az mindenképp a Csaló csajok.  Imádtam minden egyes percét. Penny (Rebel Wilson) egy tökre átlátszó sztorival csal ki pénzt férfiakból, de olyan vehemenciával teszi ezt, hogy azok simán bekajálják. Josephine Chesterfield (Anne Hathaway) inkább nagyvadakra lő, módszerei sokkal kifinomultabbak és segédei is vannak az átverésekhez. Mikor Penny Josephine vadászterületére, a Riviérára téved, szembesülnie kell azzal, hogy tudása és stílusa kevés ide, ezért leckéket vesz kifinomult eleganciából. A közös ügyködésnek anyagi vita vet véget, ekkor versenybe szállnak egymással, a cél egy mobiltelefonos applikáció kitalálójának, az ifjú milliomos Thomas Westerburgnek (Alex Sharp) a megkopasztása. A lányok a saját módszereikkel kezdenek hozzá a dologhoz, miközben próbálják egymást is megakadályozni, hátráltatni a sikerben.

Biztos vagyok benne, hogy mindenki megtalálja ebben a moziban a kedvencét, és mindezek mellett a személyzet is roppant aranyos és kedves, ami egy plusz pont abban, hogy többször látogassuk a filmszínházat.

   Ha esik, ha nem, irány a moziműsor, válasszuk ki a kedvencünket, és irány is a Pólus mozi, ami biztosan nem okoz majd csalódást.

Related posts