Mozi 

Pólus Mozi

Pólus Mozi

 Kevés közös dolog van az emberiségben, de az egyik az mindenképp az, hogy mindenki szeret szórakozni. Persze ki így, ki úgy, de mindenki szeret. A mozi egy roppant jó szórakozási forma, amit a legtöbb ember nagyon is szeret, de akad aki, kimondottan utálja azt. Megosztó a vélemények sora, de én mindenképp azok táborába tartozom, akik bármikor képesek beülni egy nagyszerű filmre.

Kis hazánk rengeteg filmszínházzal rendelkezik, ami nagyon jó dolog, hiszen így akad lehetőségünk kiválasztani a számunkra legmegfelelőbbet. A jegyárak nagyjából megegyezőek, de néhány mozinál vannak napok, amikor kedvezőbbet jut lehetőség megnézni kedvenc filmünket.

A Pólus Mozi, Budapesten található, ezen belül pedig, Szentmihályi út 131. szám alatt találhatjuk meg. Mindenképpen ajánlanám azoknak, akik még nem próbálták, hiszen ahány mozi, annyi élmény. Minden egyes filmszínház mást nyújt a nézői számára, és hiszem, hogy ahogyan mindenből, moziból is igenis lehet kedvencünk. Mi alapján választhatjuk ki ezt? Ez egyszerű? A hely szimpatikussága alapján elsősorban, aztán ugye fontos szempont lehet az elhelyezkedése, hogy mennyire van közel az otthonunkhoz, hogy milyenek a parkolási viszonyok, hogy fizetős-e a parkoló, hogy van-e egyáltalán hely. Persze fontos tényező lehet a tömegközlekedés is, hogy van-e lehetőség a közelben ilyen módon közlekedni. Fontos lehet a személyzet. Ez az, ami igazán befolyásolja azt, hogy mennyire is lesz a későbbiekben szimpatikus maga a hely. Értelemszerűen, ha az embernek negatív, rossz tapasztalatai, élményei vannak egy látogatás kapcsán, akkor nem szívesen megy oda vissza többet, adni még egy esélyt az egésznek. Ám, ha pozitívak az emberek, mosolyogva fogadnak, kedvesek, segítőkészek, akkor máris máshogy állunk mi magunk is az egészhez. Ez természetesen nem csak a moziknál van így, hanem mindenhol máshol, és éppen ezért annyira fontos az egész.

Számomra az is nagyon fontos, hogy reálisak legyenek az árak, de szerintem ezzel nem vagyok egyedül. Jól van, nyilván a popcorn és az üdítő sokkal drágább lesz, mintha a boltba vennék, de azért itt is léteznek túlzások.  Ami még jelentősen lényeges, az maga a helyszín és annak kialakítása. Voltam már életem során olyan moziban, ahol a legjobb helyen ültem, és valahogy mégsem láttam úgy körülbelül a vetítővászon felét, mert egyáltalán nem volt a célnak megfelelően kialakítva a terem. Mondanom sem kell ez után, hogy többet nem is mentem oda. Pedig kedves volt a személyzet, jó volt a parkolási viszonylat, de ez hiányzott, és hát valljuk be, ha az ember mozizni készül, hiába kedves a pultos lány, ha nem látni a filmet. Rengeteg dolog befolyásolja az ember igényeit. Én most a számomra legfontosabbakat soroltam fel, de aztán persze ez személyenként, és igényenként eltérő. Csak, hogy mondjak egy példát erre, hallottam már olyan esetről, hogy a hölgy nem volt hajlandó többet elmenni egy bizonyos, teszem hozzá, nagyon híres és nagyon felkapott moziba, mert nem volt elég kényelmes és puha a szék. Na tessék, ebből is látszik, hogy mennyire mások vagyunk. És ez így van rendjén.

A pólus mozi számomra egy rendkívül pozitív hely. Az előbb felsorolt tényezők mind-mind eleget tesznek az ember igényeinek, és maga a hangulata is elbűvölő, legalábbis számomra. És még egy pozitívum mellette, hogy május 6. és 25. között komplex beltéri felújítás zajlik a Pólus Mozi előterében és folyosóin. Az üzemeltetők rendkívül sokat tesznek annak érdekében, hogy modernebb és esztétikusabb előteret tudjanak biztosítani a nézőiknek. A felújítás ideje alatt, természetesen látogatható a helyszín, pontosabban hétfőtől csütörtökig 19:00 órától, pénteken 16:00 órától, hétvégéken pedig a megszokott módon már délelőttől zajlanak a vetítések.

 

A jegypénztár is ehhez igazodva tart nyitva, de a Mozijegy Automata továbbra is 0-24h üzemel, ami nálam szintén egy plusz pont, hiszen véleményem szerint nagyon jó ötlet az egész. A felújítással járó esetleges kényelmetlenségért biztos vagyok benne, hogy a megújult mozi mindenki megelégedésére szolgál majd, és még sokkal-sokkal élvezetesebb lesz, mint eddig.

És, ha ez még mindig nem lenne elég arra, hogy ösztönözzünk mindenkit arra, hogy meglátogassa a mozit, akkor lássuk, milyen fantasztikus filmeket vetítenek jelenleg.  A műsoron megtalálhatjuk a Bosszúállókat, természetesen. Ezen kívül még a Gyászoló Asszony Átka, Csodapark, Két Lépés Távolság, Hotel Mumbai, Boribon Kirándul, Alien 40 Emléknap, Bright Burn-A lángoló fiú, A Sötétség Gyermekei, és ezek mellett még számtalan csodálatos film. Az biztos, hogy mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet.

Sokan tartják drágának egyébként a mozit, ami részben persze igaz, az érdekesség azonban, a jegyeladáson kívül nagyrészt a haszon mégis a mozibüfékből jön be, melyek forgalma 30 százalékát teszi ki a befolyt pénznek. A művészmozikban nem ekkora biznisz a popcorn árulás, ezért hasonlóak az árak a nagyobb versenytársaikhoz.

  A lényeg a lényeg, hogy ezt a mozit mindenkinek tiszta szívből ajánlom, hiszen minden megtalálható, amit egy átlagember keres. Szórakozás, pihenés, élmények.

Related posts

Leave a Comment