Mozi műsor 

Mozi mesék

  A mozi egy olyan hely, amit nem csak a nagyok, de a kicsik is elképesztően élveznek. Szerencsére a nagyok gondolnak ezekre a csöppségekre is, és rengeteg aranyos rajzfilmmel készülnek minden évben, hogy a kicsiknek, és persze ezáltal, a nagyoknak is a kedvükre tehessenek. 

 Minden ember életében elengedhetetlen dolog a szórakozás, hiszen nagy szükség van a kikapcsolódásra életkortól függetlenül. Az egyik kedvenc program közé sorolható mindenképpen egy mozi.

Hogy miért? Mert nem csak kikapcsolódás és pihenés, de elképesztően jó élményszerzési lehetőség. Lássuk hát, miért is tartozik az emberek kedvenc szórakozása közé, hiszen ez nem lehet véletlen.

Biztosan sokakban felmerül a kérdés, miszerint miért is jobb egy filmszínház, mint otthon begubózva megnézni egy filmet. Igazából ez elég megoszló, viszont a moziknak van egy fajta hangulata, amit imádnak kicsik és nagyok egyaránt. Azoknak az embereknek kimondottan jó, akik nem szeretnek állandóan otthon ülni. Másrészről megvan a maga varázsa, hogy egy teremben mégis egy közösség részévé válunk, és együtt éljük át az adott film nyújtotta izgalmakat. A másik rendkívül jó dolog a mozikban, hogy előbb vetítik le a legújabb filmeket, mint ha otthon néznénk meg. És valljuk be, mindenkinek akadt már olyan film, ami annyira megmozgatta a fantáziáját, hogy nem bírta kivárni, hogy elérhetővé váljon a letöltés, inkább megvásárolta a jegyet, és megnézte moziba. 

Ja, és ne felejtsük el a kimondott mozi finomságokat, amiket ugyan boltban is akad lehetőségünk megvásárolni, mégsem adja ugyanazt az íz élményt, mint azt szeretnénk. Ki ne szeretné a forró popcornt? Vagy a nachost egy kis ízletes szósszal, na meg a finom gépi üdítő, mindegyiknek megvan a maga varázsa. Azért is érdemes meglátogatni a mozit, mert otthon nincs többdimenziós hatás. Ma már nem csak 2 dimenzióban nézhetünk filmeket. 3 dimenziós tévék már vannak, ezért otthon is van lehetőség így nézni az aktuális filmet, de a mozik ennél többet is tudnak: mozgást, szagokat, még le is fröcskölnek, ha kell. Az igazi élményt, az 5D-s mozit otthon biztos, hogy nem tudod előteremteni magadnak.

Persze, roppant megoszlóak a vélemények a mozikról, de véleményem szerint, legalább félévente akkor is érdemes elmenni, hiszen maga az élmény, amit nyújt, az fantasztikus, és ha több csemetével megyünk, akkor az is egy felemelő rész az egészben, hogy utána meghallgathatjuk, ahogy megbeszélik, kinek mi a véleménye a filmről.

Nézzük is meg mit tartogat még a 2019 a gyermekek és a családok számára. Az első felében rengeteg színvonalas mesefilmmel találkozhattunk már, és talán volt is szerencsénk megnézni párat, de ezeket már nem sorolnám fel, hiszen ezek már kicsit sem aktuálisak. Nézzük azokat a kreációkat, azokat a fantasztikus mesefilmeket, amire idén még lehet lehetőségünk. 

Mi újság, kuflik? igazi családi mozi, ami a kisebbeknek, a kicsit nagyobbaknak, sőt a legnagyobbaknak is fantasztikus szórakozást ígér! A kuflik leginkább azt részesítik előnyben, ha nem történik velük semmi, és csak egész nap heverészhetnek, beszélgethetnek, szemlélődhetnek a kupacuk tetején. De leginkább mégis úgy alakul, hogy békésen induló napjuk bonyodalmas kalanddá válik. A kuflikról tudni kell, hogy nagyon jó barátok, így aztán együtt még a legkacifántosabb helyzeteket is meg tudják oldani. Kiderül, mi az a szötymag és a ruglipálya, milyen, ha Hildának pucováló rohama van, vagy milyen a macskalegyek trappolós tánca Bélabá nagyítóján keresztül. Ebben a filmben megnézhetjük milyen a kufli-pofavágóverseny, az izgalmas kufli-kalózhajócsata és kufli-koncert tehát, mindenkinek ígéretes lehet, aki imádja az aranyos kis meséket.

Itt még nincs vége a cuki meséknek, hiszen nemsokára érkezik az egyik legkedvesebb mese a mozikba, ami nem más, mint a Jeti kölyök.  Sanghaj utcáin bujkál egy jeti, akire egy fiatal lány rátalál. A lány elhatározza, hogy a barátaival hazaviszi a szőrmókot, és ehhez egész Kínát végig kell utazniuk, hogy végül eljussanak Tibet hófedte vidékéig. Mindenki imádni fogja, aki csak megnézi, ezt garantálni tudom. 

Szerencsére már Magyarországon is egyre elterjedtebb a Halloween ünneplése, amit imádnak a gyerekek. Habár itt nem szokás a házalás, és a csokoládé gyűjtés, ettől függetlenül megünnepelhetjük a moziba egy remek mese kíséretében, ami nem más, mint a Szörnyen Boldog Halloween. Ez egy extra aranyos és megható mese, ami arról szól, hogy a főszereplő Salma igazi szüleit sajnos sosem ismerhette, mert kisgyermek korában nevelőszülőkhöz került. Egész életében arra törekedett, hogy  felkutassa őket, de sajnos szegény sikertelenül járt. Egy nap talál egy különleges könyvet, aminek a segítségével a túlvilágba is ellátogathat, és így talán sikerül rálelnie végre a szüleire. Ha csak egy filmet szeretne valaki megnézni ősszel a mozikban, akkor mindenképpen ez legyen az.

Remélem mindenkinek felkeltettem az érdeklődését egy jó kis mozizós délutánhoz, hiszen így ősszel nincs is jobb program ennél. Irány hát a legközelebbi, vagy akár egy kirándulás során a legtávolabbi mozi, és szerezzünk jó élményeket együtt gyermekeinkkel.

Related posts