Mozi műsor 

Lurdy Moziműsor

Lurdy Moziműsor

 Van jobb program egy jó mozinál? Számomra biztosan nincs, hiszen imádom minden pillanatát a jegy megvásárlásától a film utolsó pillanatáig. Számomra aktív és passzív pihenés is egyben, és sosem tudnék nemet mondani rá.

Kis hazánkban rengeteg mozit találhatunk, köztük sokak kedvencét is, a Lurdy Mozit. Ez a filmszínház Budapesten található, egészen pontosan pedig a Könyves Kálmán krt. 12-14 szám alatt. Igényes és roppant kifinomult épület, ahol az emberek kedvükre szórakozhatnak a kiválasztott filmen.

Van egy plusz ebben a moziban, ami pedig nem  más, mint a Lurdy Mozi kártya, amivel még olcsóbban ülhetünk be, és nézhetjük meg a kedvenc filmeinket. Ezek mellett, létezik úgy nevezett Hétfő jegy, amivel szintén olcsóbban juthatunk hozzá ehhez a fantasztikus élményhez.

A Lurdy Moziban egyébként jobbnál jobb filmek kerülnek vetítésre, mint például a Két lépés távolság, A gyászoló asszony átka, A hiányzó láncszem, Bosszúállók: Végjáték, Csodapark, Hellboy, Mia és a fehér oroszlán, Shazam!, Így neveld a sárkányodat 3. Mindenki megtalálhatja a számára legszimpatikusabbat.

Megemlíteném az Így neveld a sárkányodat 3-mat, ami nekem egy nagyon kellemes csalódás volt, hiszen abszolút félrevezető a címe, és nem gondoltam volna, hogy ez ennyire jó. A DreamWorks Animation létrehozta a filmtörténet egyik legnépszerűbb animációs sorozatának várva várt következő részét. Ami egy kamasz viking és egy félelmetes Éjfúria sárkány meglepő barátságaként indult, nagyszabású trilógiává nőtte ki magát, mely végig követi hőseink életét. Ebben a mostani fejezetben Hablaty és Fogatlan végre megtalálják igazi rendeltetésüket. Hablaty a falu főnöke lesz Astriddal az oldalán, míg Fogatlan a sárkányok vezérévé válik. Ám az eddig látott legsötétebb veszedelem – és egy Éjfúria lány felbukkanása – még sosem tapasztalt módon teszi próbára hőseink barátságát. A felnövéstörténetet lezárva a harmadik részben Hablatynak a felnőttkor küszöbére érve nehéz döntéseket kell meghoznia, melyben szerepet kap egy Titokzatos Világ, a sárkányok otthona, amiről az apja oly sokat mesélt. Fogatlan ugyancsak arra született, hogy a fajtáját vezesse, a kérdés csak az, képesek-e erre önállóan, egymás nélkül is. Az Így neveld a sárkányodat 3. szívvel és lélekkel válaszol erre a kérdésre, miközben felnőttet és gyereket egyaránt kiszolgál.

A számítógépes grafika újabb szintet lépett, a lehetőségeknek csak a képzelet szab határt, egyszerre varázslatos, plasztikus és dinamikus. Többrétegű mozi rengeteg mondanivalóval, romantikával és akcióval, talán egy kicsit sűrű is. A játékidő a legkisebbek közül az edzettebbeknek kedvez, a sárkányok tudományos alapossággal bemutatott, de viccesre vett szerelmi élete egy külön kisfilmmel ér fel.

Ha valaki szereti a szuperhősös filmeket, de igazából akkor is, ha nem, érdemes jegyet váltani a Shazam! című filmre. A nagy szuperhős dömpingben egyre nehezebb frisset mutatni. Ez a frissesség nem egyenlő az újdonsággal, hiszen lényegében hiába találkozunk egy-egy újabb szuperhőssel, annak eredetének a pillérei ugyanazokra a panelekre épülnek és ez sokszor már bántóan szembeötlő. (Erre kiváló példa a Marvel Kapitány.) Ráadásul a Marvel jelenlegi egyeduralma (és most jótékonyan felejtkezzünk meg arról, hogy ez mennyiben köszönhető a Warner-DC több éves bénázásának) ebből a szempontból igencsak visszás a zsánernek. Az MFU évi három filmje lényegében folyamatosan egyazon könnyed univerzum bővítését szolgálja, a Fox hamarosan porba hulló mutánsai pedig ugyanazokat az identitás problémákat róják újra meg újra 20 éve, mint Peter Parker az ő felelősségével a szuperhős lét és a mindennapok között, utóbbi esetében csak a tálalás, meg a színészek változóak, de a lényeg ugyanaz. Kiismertük ezeknek a világoknak a szabályrendszerét. És itt van még az okkal lesajnált, identitás válsággal küszködő, évi átlagban 8 filmet bejelentő DC Univerzum, amely most úgy fest, hogy pont ebből a kiszámíthatatlanságából tud előnyt kovácsolni, amelynek eddigi legcsillogóbb ékköve a Shazam! Mindenkinek tetszeni fog, aki végignézi, nem hallottam még negatív kritikát róla.

Végül, kötelező a Hellboy! Közeleg az apokalipszis… Hellboy (David Harbour), a démoni jófiú hamarosan kemény fába vágja termetes jobb karját. A pokoli teremtménynek bár nagy tapasztalata van az alvilági lények kiiktatásában, – hisz évek óta a természetfeletti szörnyek ellen harcol Bruttenholm professzor (Ian McShane) irányítása alatt -, arra ő maga sem számít, hogy egy olyan brutális erővel kell megküzdenie, ami számára is érdekes fordulatot hozhat.  Az ősi varázslónő, Nimue (Milla Jovovich) bosszút forral az emberiség ellen, s miközben egyesíti a boszorkányokból, alvilági szörnyekből álló vérszomjas seregét, arra is marad ideje, hogy azon ügyködjön, miként is hozhatja elő a jófej pokolfajzat legsötétebb oldalát. Vajon Hellboy beteljesíti a végzetét, és Anung Un Ramaként, a démoni fenevad képében ő maga igázza le a Földet? Vagy képes lesz szembenézni a sorsával, és belevaló szuperhősként megmenti a világot?

 Nem számít az esős időjárás, irány a Lurdy mozi, irány a szórakozás.

Related posts