Mozi 

Eger pláza mozi

Eger. Mit mond ez az emberek számára?

Azt, hogy gyönyörű hely, nagyszerű célpont egy hétvégi kiruccanáshoz, na de gondoltátok volna azt is, hogy egy fantasztikus mozival is rendelkezik? Na, ugye, hogy nem. A mozi egy nagyon jó alternatíva a kikapcsolódásra, hiszen nem csak szórakoztató, pihentető, de mégis aktív elfoglaltság. Az emberek nagy része nagyon szereti, de akad nagyszámban az is, aki inkább ellenzi ezt a típust. 

Na de miben merül ki az, hogy milyen egy jó mozi? Egy jó mozinak igen csak fontos érdeke az, hogy a műsorát úgy állítsa össze, hogy a közönség ott tartózkodását kellemessé tegye. Téves volna az a felfogás, hogy elégséges, ha a mozis a nézőnek kellemes ülőhelyet nyújt és a képeket egyszerűen minden kapcsolat nélkül lepergeti, mert ez által a nézők legfontosabb érdekeltsége nem jelenne meg. 

Az operatőrnek első sorban mindenképpen a vetítőgépet, valamint a világítási berendezést alaposan ismernie kell és teljesen megbízható, felelősségteljes embernek kell lennie. Nem elégséges a képeket egymásután minden hiba nélkül lepergetni, ismernie kell a gépnek minden apró szerkezetét, csavarát, hogy az esetleges kellemetlenségek elkerülése végett minden hibát a legrövidebb idő alatt kijavíthasson.

Mindenféle előkészületnek, úgymint a vetítő-gép beállításának, irányításának, az objektív éles beállításának és fényforrás centrírozásának az előadás kezdete előtt kell megtörténnie, olyannyira, hogyha a közönség már a moziban is tartózkodna, az apróbb igazításokat észrevétlenül kell alkalmazni. Ügyelni kell arra is, hogy a nézőket külső fény ne zavarja.

A műsor helyes összeállítására is nagy figyelemmel kell lenni, tekintve azt, hogy a közönség a társadalom legkülönbözőbb rétegéből adódik össze. A film akármilyen hatásos is lehet önmagában, ha nincs kellő rendszer, könnyen lerontja a hatást. Kerülni kell a nagy ellentéteket, mert például el volna hibázva a műsor, ha egy halálra kacagtató kép után egy hátborzongató drámát adnának. Ép oly fontos ez, mint egy hangversenyen az egyes számok helyes megválasztása, ahol nemcsak szép zenét akarunk hallani, hanem az ízléses, harmonikus összeállítás is kívánatos.

Az Egerben található mozi, az egyik kedvencem, hiszen véleményem szerint az előbb felsorolt tulajdonságoknak mindegyiket eleget tesz, ráadásul rendkívül jó helyen található, megoldott a parkolás és természetesen a tömegközlekedés is, hiszen ne felejtsük el, hogy ez sem utolsó, sőt inkább nagyon is fontos szempont.

Moziba menni egy külön program, amire készül az ember, amit várhat.

Nem ugyanaz, mint este lefeküdni a kanapéra, és a tévét bámulni. A mozizás lehet társas tevékenység (habár nem igazán illik beszélgetni filmnézés közben), lehet akár egy randi is. Vagy csak egy kis kikapcsolódás, valahol máshol, nem otthon. Van benne egy olyan plusz, ami az otthoni filmnézésben nincs meg.

Az egyik film, amit nagyon ajánlanék mindenkinek, tényleg mindenkinek az a Wall Street Pillangói. Habár Jennifer Lopez idén töltötte be az ötvenedik életévét, ez nem igazán mutatkozik meg rajta, sőt, talán jobban néz ki, mint ez idáig. Ramona (Jennifer Lopez) New York egyik legmenőbb sztriptízbárjában dolgozik, ahol a Wall Street-i dúsgazdag bankárok naponta több százezer dollárt költenek el a szexi táncosokra. Töménytelen mennyiségű pénz cserél gazdát egy éjszaka alatt, aminek a lányok csak a töredékét látják viszont.

A táncosok megelégelik, hogy mindenki csak hasznot húz belőlük, Ramona irányításával összefognak, és az évszázad egyik legnagyobb csalását viszik véghez, amihez tehetős ügyfeleik hiszékenységét, és pénzzel teli bankkártyáját használják fel.

A következő, amit említenék, az mindenképp a Joker lenne, és szerintem ezt nem is kell megmagyaráznom, a címe is mindent elmond, amit csak kell. A film bemutatja, hogyan lehet bárkiből valaki, ezért kötelezőnek tartom ezt is mindenki számára. 

És természetesen, ha valaki gyermekkel tervezi a programot, akkor is megtalálja azt, amiben igazi szórakozásra a lel, mégpedig a Mi Újság, Kuflik? című mesefilmben. A főhősök kalandjaik során találkozunk a többi rétlakóval, akik szintén nagyon különleges lények. Az új filmben megismerhetjük például Doktor Furcsát, a zsibbadások és bizsergések szakértőjét, Kleofárdot, a Manótevét, a földalatti birodalom idegenvezetőjét, a bogaras bogarat, Csocsótányt, vagy Sámlit, azaz a Máshogyoszkópot, aki megmutatja, tulajdonképpen milyen is a világ valójában. Imádnivaló az egész, szóval anyukák apukák, csak bátran, hiszen imádni fogjátok ti is. 

Remélem kedvet hoztam mindenkinek az egri mozihoz, hiszen úgy gondolom nagyszerűen érveltem efelé. Mindenképpen irány a mozi, nappal pedig egy jó kis kirándulás. Kis hazánk rengeteg filmszínházzal rendelkezik, ami nagyon jó dolog, hiszen így akad lehetőségünk kiválasztani a számunkra legmegfelelőbbet. A jegyárak nagyjából megegyezőek, de néhány mozinál vannak napok, amikor kedvezőbbet jut lehetőség megnézni kedvenc filmünket. 

Related posts