Mozi műsor 

Corvin Moziműsor

Corvin Moziműsor

  Életünk szerves része közé tartozik a szórakozás. Mindenki másképp értelmezi ezt a szót, de valljuk be a legtöbbünk szeret kikapcsolódni egy moziban, hiszen megvan a feelingje, pihentető, mégis aktív és a finom nassolni valókról ne is beszéljünk.

Magyarországon számtalan mozit találhatunk, ezért van lehetőségünk kiválasztani a kedvencünket. Több emberben viszont felmerül a kérdés, miszerint miért érdemes elmenni moziba, amikor otthon is lehet filmezni? Ez elég megosztó kérdés, hiszen van olyan, aki szeret moziba járni és természetesen van olyan is, aki nem. Én az első kategóriába sorolnám magam mindenképpen, hiszen sosem tudnék nemet mondani egy jó filmre, egy nagy adag pattogatott kukoricával és persze kólával, kivéve persze, ha már minden olyan filmet láttam a vetítendő filmek közül, ami érdekel. Igen, ilyen is volt, már.  A válasz pedig a kérdésre szerintem nem más, mint hogy a mozizás maga egy program. Egy olyan program, amit az ember várhat, készülhet rá, felöltözhet hozzá csinosan, és ez éppen elég is. Persze, meg van annak is a szépsége, hogy otthon a kanapén megnézünk egy jó filmet, és teszem hozzá, én azt is imádom, de a mozizás teljesen más.

Az én egyik kedvenc filmszínházam egyébként a Corvin mozi. Hogy miért? Talán magam sem tudok értelmes választ adni rá, szimplán csak hangulatosnak tartom, és szeretem ott eltölteni az időmet. A mozi egyébként a Corvin közben található, és mindenkinek szívből ajánlom, aki szeret mozizni.

Megemlíteném egyébként, hogy jobbnál jobb filmek kerülnek vetítésre, mint például a Két lépés távolság, A gyászoló asszony átka, Bosszúállók: Végjáték, Csodapark, Hellboy, Shazam!, Így neveld a sárkányodat 3. Mindenki megtalálhatja a számára legszimpatikusabbat.

Nézzük hát meg kicsit alaposabban, hogy mit is takarnak ezek a filmek, amik aktuálisan a műsor listán vannak. Kezdhetnénk, mondjuk az egyik legsikeresebb filmmel napjainkban, amire konkrétan mindenki kíváncsi. A Bosszúállók utolsó része a Marvel hatalmas sikere, a Bosszúállók: Végtelen Háború felébresztette a képregényfilmek dömpingétől elálmosodó tömegeket, és elérte, hogy újra beszélgessenek a szuperhősökről az emberek, hiszen rendesen meglepett minket, és a rajongók gyakorlatilag a szájukat tátva figyelték benne az eseményeket, mert megkaptuk általa a valaha volt egyik legjobb adaptációt. A filmet rendező Russo tesók is rajongók, ezért megfelelő érzékenységgel kezelik a témát, és tudjuk, hogy a gonosz Thanos csettintése mekkora hatással volt az egész univerzumra. A Bosszúállók: Végtelen Háború letaglózó eseményei után az univerzum romokban hever az őrült titán, Thanos miatt. A megmaradt bajtársak segítségével a Bosszúállóknak muszáj még egyszer összeállniuk, hogy visszacsinálják Thanos cselekedeteit és visszaállítsák a rendet az univerzumban egyszer és mindenkorra, bármilyen következménnyel is járjon ez. Mindenkinek ajánlanám a filmet, hiszen eszméletlenül izgalmas, és nyugodtan nézzék meg azok is, akik nem ismerik az előzményeket, hiszen élvezhető úgy is.

A következő, amit mindenképp említenék az egy ízig vérig jó thriller horror, ami kötelező mindenkinek aki kedveli ezt a kategóriát. A Gyászoló Asszony, egy rémisztő, nem evilági lény, amely saját maga okozta szörnyű sorsát, menny és pokol között ragadt, és nem találja a helyét. Valamikor réges-régen, amikor élt, féltékenységi rohamában vízbe fojtotta a gyerekeit, azután, amikor rájött, mit tett, utánuk ugrott. Azóta kísért a Földön, és halált hoznak a könnyei. Akik éjszaka meghallják a hangját, azok nem érik meg a reggelt. A Gyászoló Asszony a homályban bujkál, gyerekekre vadászik, és mindenre képes, hogy valamiképpen pótolja saját veszteségét. Büntetése az örök kín, bosszúja, hogy saját fájdalmát mások is kénytelenek átélni. Ahogy telnek az évszázadok, egyre rafináltabb módszerekkel, egyre kegyetlenebb elszántsággal sanyargatja az élőket. James Wan, a Fűrész elindítója, a Démonok között- és az Annabelle-filmek valamint Az apáca alkotója a horror műfaj legsikeresebb művelője ismét bebizonyítja, hogy ő tud a legtöbbet a borzongatásról.

És végezetül egy elképesztően aranyos és kedves rajzfilm, ami nem csak gyerekeknek, de felnőtteknek is kiváló, A Csodapark. June, az optimista, élénk fantáziájú kislány felfedezi, hogy az erdőben egy hihetetlen vidámpark van elrejtve. A csodapark tele van fantasztikus játékokkal és vicces beszélő állatokkal, ugyanakkor nagy fejetlenség uralkodik ezen a bámulatos helyen. June rájön, hogy a park a saját képzeletének szülötte, így csak ő képes helyrehozni. June-ra vár a feladat, hogy a fantasztikus állatokkal összefogva megmentse ezt a varázslatos helyet, és újra megteremtse a csodát a csodaparkban.

Persze, ahogy említettem roppant megoszlóak a vélemények a mozikról, de véleményem szerint, legalább félévente akkor is érdemes elmenni, hiszen maga az élmény, amit nyújt, az fantasztikus, és ha egy jó társasággal megyünk, akkor az is egy felemelő rész az egészben, hogy utána megbeszélhetjük, kinek mi a véleménye a filmről.

  Remélem mindenkinek meghoztam a kedvét ebben az esős időben egy szuper programhoz, és egy szuper filmhez.

Related posts