Mozi 

Corvin Mozi

Corvin mozi

 

Fővárosunk, Budapest mindig halad a korral, havonta kerül átadásra újabb bevásárló központ, újabb szórakozóhely, és ezzel együtt záródnak is be azok a helyek, amelyeknek lejárt az idejük. A bevásárlóközpontok jeleskednek azzal a tulajdonsággal, – amiért mindig biztosított a teltház-, és ez nem más, mint hogy szinte minden megtalálható benne, így mindent elintézhetsz egy helyen. Egyszerre tudsz reggelizni, vásárolni, már edzeni is, – hiszen a legtöbb bevásárló központban megtalálható már edzőterem is -, ebédelni, vacsorázni, kávézni, vagy egyszerűen csak üldögélni, na és persze a bevásárló központok elhanyagolhatatlan szórakozási lehetősége a filmszínház, köznapi nevén a mozi. Manapság jár egyáltalán bárki olyan moziba, ami nem egy pláza tartozéka? Hiszen feledésbe merült már, hogy a nagy bevásárló központok megjelenése előtt is voltak mozik, különálló épületként. Egy ilyen mozi a Corvin mozi is, ami- dicséretre méltó módon- még ma is áll, és várja a mozizásra kiéhezett néző közönséget. Sőt, nemrégiben esett át egy renováláson, ami – valljuk be, – már ráfért a patinás épületre.

A Corvin mozi a Corvin Bevásárlóközpont mellett áll. Az értékelőktől 4,5 csillagot kapott az 5-ből. Összességében meg voltak elégedve a mozi színvonalával, egyedül az akusztikát kifogásolták, na meg a mozifilm jegy árát, az 1600 Ft-ot. Januárban teljes körű felújítás miatt, jelképes összegért cserébe, mindössze 1000ft-ért vált meg a mozi székeitől. Valljuk be, ennyiért egy étkezőasztalhoz nem kapunk széket. Kígyózott a sor, mind az 1500 szék gazdára talált röpke 2 óra leforgása alatt, és voila, alig 2 hét alatt teljes körű felújításon esett át a Corvin mozi, a főváros patinás filmszínháza. A székeket nem mindenki emlékképen vásárolta meg, vagy buliból, voltak olyan székek, amelyek egy iskola nagytermében találtak új otthonukra. De volt olyan is, aki befektetési alapnak vásárolta meg a székeket, hiszen találkozhattunk a székekkel online piactéren, 9990 Ft-ért árulta darabját újdonsült gazdájuk, az interneten szavazni is lehetett, és a szavazók többsége ezt nem fair játéknak titulálta a Corvin mozival szemben.

A Corvin mozi nem kevés teremmel, szám szerint 6-tal várja nézőit. Ezek a termek a Latabár -, Radványi-, Kabos-, Karády-, Korda-, és a Jávor terem nevekre hallgatnak. Ebben a 6 teremben összesen 1419 széket cseréltek ki a renoválás alatt, melyeket Olaszországból hozattak. De nem csak a székcsere volt az egyetlen újdonság, emellett más újdonság is teret hódított a moziban: új szőnyegek és falikárpitok, valamint korszerűbb légkondicionáló berendezés került az egyes termekbe, újrafestették a Korda termet, ami nem mellesleg a legnagyobb termük, illetve biztonságtechnikai fejlesztések is történtek. A praktikus, illetve kényelmi funkciók jelentős javítása mellett a látványelemek is megújultak: a falakon a termek névadóinak óriás portréi fogadják és igazítják útba újdonsült, valamint visszajáró látogatóit. Tehát ha másért nem is éri meg beülni egy filmre, legalább megnézni a megújult Corvin filmszínház dizájnját már egy jó ok, mondhatni élménydús program.

Jogosan merül fel a kérdés: változtak a jegyárak? Hiszen plafon minőséghez plafon árak. A normál jegyár 1600 Ft,- amit valaki már kifogásolt- viszont április 24-től 100 forintos emelés várható, így 1700 Ft lesz, a 3D 1900 forintba fog kerülni. A diákjegy 1200 Ft.  A kedvezményes nap a szerda, ugyanis 1200 forintért tudjuk az naponként a hagyományos 2D-s mozi élményt megvásárolni, a 3D-s 1500 forint. A családi jegy 4600 Ft, a 3D családi 5200 Ft.

És mi az, ami szerepel a kínálatban?  Szélesnek mondható-e a választék? A mai napon 11 filmet tekinthetünk meg, viszont 2 nap múlva már a filmválaszték felszökken 32-re, a következő nap pedig 33-ra. Tehát mondhatni nem szerény a filmválaszték. Kell azért az a 6 terem.

Related posts