Allee Mozi

Allee Mozi

  Ha az ember szórakozni akar, az biztos, hogy akad rá bőven módja, hiszen ma már, a fejlett világunkban már szinte minden lehetséges. Az egyik legkedveltebb időtöltés az emberek körében az nem más, mint a mozi.

A mozi egy nagyon jó alternatíva  a kikapcsolódásra, hiszen nem csak szórakoztató, pihentető de mégis aktív elfoglaltság. Az emberek nagy része nagyon szereti, de akad nagy számban az is, aki inkább ellenzi ezt a típust.

Budapesten számtalan lehetőségünk akad arra, hogy beüljünk egy izgalmas mozi filmre, hiszen rengeteg mozi közül válogathatunk. Nincs ember, aki ne találná meg a kedvencét a fővárosban.

Na de miben merül ki az, hogy milyen egy jó mozi? Egy jó mozinak igencsak fontos érdeke az, hogy a műsorát úgy állítsa össze, hogy a közönség ott tartózkodását kellemessé tegye. Téves volna az a felfogás, hogy elégséges, ha a mozis a nézőnek kellemes ülőhelyet nyújt és a képeket egyszerűen minden kapcsolat nélkül lepergeti, mert ez által a nézők legfontosabb érdekeltsége nem jelenne meg.

Az operatőrnek első sorban mindenképpen a vetítőgépet, valamint a világítási berendezést alaposan ismernie kell és teljesen megbízható, felelősségteljes embernek kell lennie. Nem elégséges a képeket egymás után minden hiba nélkül lepergetni, ismernie kell a gépnek minden apró szerkezetét, csavarát, hogy az esetleges kellemetlenségek elkerülése végett minden hibát a legrövidebb idő alatt kijavíthasson. Mindenféle előkészületnek, úgymint a vetítő-gép beállításának, irányításának, az objektív éles beállításának és fényforrás centírozásának az előadás kezdete előtt kell megtörténnie, olyannyira, hogy ha a közönség már a moziban is tartózkodna, az apróbb igazításokat észrevétlenül kell alkalmazni. Ügyelni kell arra is, hogy a nézőket külső fény ne zavarja.

A műsor helyes összeállításra is nagy figyelemmel kell lenni, tekintve azt, hogy a közönség a társadalom legkülönbözőbb rétegéből adódik össze. A film akármily hatásos is lehet önmagában, ha nincs kellő rendszer, könnyen lerontja a hatást. Kerülni kell a nagy ellentéteket, mert pl. el volna hibázva a műsor, ha egy halálra kacagtató kép után egy hátborzongató drámát adnának. Ép oly fontos ez, mint egy hangversenyen az egyes számok helyes megválasztása, ahol nemcsak szép zenét akarunk hallani, hanem az ízléses, harmonikus összeállítás is kívánatos.

A felsoroltak mellett még rengeteg dologtól függ az egész, de ami rettentő fontos még, hogy kellő gondot kell fordítani arra is, hogy a közönség ne sokáig várakozzék az előadásra, nehogy esetleg türelmetlenkedjenek. A mozi közönségének szentháromsága a jó műsor, a tiszta vetítés és kényelem. Ha ez a három megvan, már majdnem mondható tökéletesnek a mozi. Amit még mindenképpen megemlítenék, az a személyzet, hiszen rendkívül fontos, hogy mosolygós, illemtudó emberek legyenek azok, akik kiszolgálnak.

Budapesten az Allee-ban található mozi, az egyik kedvencem, hiszen véleményem szerint az előbb felsorolt tulajdonságoknak mindegyiket eleget tesz, ráadásul rendkívül jó helyen található, megoldott a parkolás és természetesen a tömegközlekedés is, hiszen ne felejtsük el, hogy ez sem utolsó, sőt inkább nagyon is fontos szempont.

Az Alleban egyébként Cinema City mozit találhatunk, ami Magyarországon nem csak a fővárosban, de vidéken is elég elterjedt. A legtöbb filmszínházat ennek nevéhez köthetjük. Rengeteg ember kedvence egyébként, mert roppant színvonalas és elérhető árkategóriába tartozik.

A filmműsor mozinként eltérő, az Alle-ban a következő filmek kerülnek jelenleg vetítésre. Miután,  Interjú Istennel, Sarkvidék, Bosszúállók: Végjáték, A hőlégballon, Dumplin’ – Így kerek az élet, Két lépés távolság, Hotel Mumbai, Így neveld a sárkányodat 3.,  A sötétség gyermekei, Manou, a legsirályabb fecske, Mia és a fehér oroszlán, Bazi nagy francia lagzik 2, A vörös ügynök, Shazam!, A gyászoló asszony átka, A királynő kutyája, és a Csodapark. Abban biztos vagyok, hogy mindenki megtalálja a számára való legjobbat, és kitűnően fog szórakozni, ha ezt a mozit választja.

Felvetődik azonban sok emberben a kérdés, hogy miért jó moziba menni, amikor minden film az első vetítés után már néhány órával elérhető, habár nem igazán legálisan. Nem sok embert tart ugyanakkor vissza, hogy elvileg tilos lenne filmeket letöltögetni, kis túlzással mindenki ezt csinálja. A mozik azonban korántsem üresek, sőt, néhány film hetekig eredményez teltházat. A kérdésre a válasz pedig nem más, mint, hogy ez egy program. Moziba menni egy külön program, amire készül az ember, amit várhat. Nem ugyanaz, mint este lefeküdni a kanapéra, és a tévét bámulni. A mozizás lehet társas tevékenység (habár nem igazán illik beszélgetni filmnézés közben), lehet akár egy randi is. Vagy csak egy kis kikapcsolódás, valahol máshol, nem otthon. Van benne egy olyan plusz, ami az otthoni filmnézésben nincs meg.

  Mindenkinek a saját döntése, hogy otthon marad, vagy elmegy moziba, de ha az utóbbit választja, akkor mindenképp érdemes legalább egyszer megnézni az Alle mozit, hiszen kevés hasonlóan jó mozi található az országunkban. Minden igényt kielégít és megfelelő kikapcsolódást biztosít mindenkinek.

Related posts